Show menu

Kun omakotitalon lämmitysmuotoa päivitetään, kuuluu uudistukseen myös lämmityslaitteiden vaihto. Lämmityslaitteiden tekniikka on kehittynyt huimaa vauhtia: energiatehokkaat maalämpö-, ilmavesi- ja ilmalämpöpumput syrjäyttävät öljylämmityksen ja sähkölämmityksen edullisuudellaan ja huolettomuudellaan. Parhaiten soveltuva järjestelmä suunnitellaan talokohtaisesti.

Minimoi riskit ja nostaa omakotitalon arvoa

Omakotitalon lämmitysjärjestelmän uusiminen hyvissä ajoin ennaltaehkäisee toimintahäiriöitä, joista voi pahimmassa tapauksessa seurata kylmä koti keskellä Lapin kovimpia pakkasia. Myös vesivahingon riski häviää. Uusi lämmitysjärjestelmä nostaa kiinteistön arvoa ja tiputtaa lämmityskustannukset jopa kolmannekseen vanhasta.

Nykyaikainen lämmitysjärjestelmä lisää asumismukavuutta huomattavasti: uusi maalämpökone, poistoilmalämpöpumppu tai kaukolämpövaihdin on ratkaisu siihen, ettei ”pannuhuoneessa” tarvitse käydä enää juuri ollenkaan.

 

Toimivampi vaihtoehto on myös ekologisempi

Lämmitysjärjestelmän uusimista kannattaa harkita yli 20 vuoden ikäisissä omakotitaloissa. Mikäli laitteet reistailevat, kodin lämpötila vaihtelee, joudut lisäämään vettä lämmitysjärjestelmään tai ääni- tai hajuhaitat vaivaavat, kannattaa remonttia alkaa suunnitella.

Myös ekologisuus tulee kysymykseen lämmitysjärjestelmää mietittäessä. Uusiutuva energia on luonnon ja ympäristön kannalta parempi vaihtoehto saastuttavien lämmitysmuotojen sijaan. Esimerkiksi Pohjoismaista Norja aikoo kieltää öljylämmityksen vuonna 2020.

 

PYYDÄ MAKSUTON KARTOITUSKÄYNTI

Vesianttilan ammattilaisilla on vuosikymmenten kokemus lämmityslaitteista ja -järjestelmistä – kartoitamme mielellämme remontin tarpeen sinunkin kodissasi. Maksuttoman kartoituskäynnin aikana asiantuntijamme kertoo, millaisia mahdollisia riskejä kotisi lämmitysjärjestelmään liittyy ja kuinka mahdolliset ongelmat voidaan ehkäistä edullisimmin.

PYYDÄ KARTOITUSKÄYNTI

 

 

Remontti kestää vain muutaman päivän

Omakotitalon lämmitysjärjestelmän uusiminen kestää vain kahdesta viiteen (2–5) päivää, ja talossa voi asua koko remontin ajan. Oikean järjestelmän ja laitteiston valinta riippuu remonttikohteesta – Vesianttilan asiantuntijat auttavat valinnoissa. Yleissääntö kuuluu, että vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään voi asentaa minkä tahansa lämmönlähteen.

 

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS

Kun teetät lämmityslaiteremontin, olet oikeutettu saamaan verotuksessa kotitalousvähennyksen, jonka ansiosta saat huomattavia summia takaisin remontin työkustannuksista. Lue tarkemmin Verohallinnon sivuilta!

LUE LISÄÄ