Show menu

Omakotitalon käyttövesiremontti eli puhekielessä putkiremontti on toimenpide, jossa koko taloon asennetaan uudet vesijohdot.

Tee putkiremontti ajoissa – poista riskit ja nosta kiinteistösi arvoa

Käyttövesiremontti on turvallisin, halvin ja helpoin, kun sen tekee ajoissa. Vesivahinkoa ei tarvitse pelätä, kun vanhat putket vaihdetaan uusiin ennen vuotoja. Putkiremontti kannattaakin nähdä sijoituksena, joka nostaa kiinteistön arvoa, parantaa juomaveden laatua ja laskee vedenkulutusta.

Myös asumismukavuus ja mielenrauha ovat tärkeitä putkiremontin lopputulemia. Uudet komposiittiputket ovat tyylikkään huomaamattomat, helposti puhtaana pidettävät, huoltovapaat ja kestävät jopa seuraavat viisi vuosikymmentä.

Vakuutusyhtiötkin arvostavat putkiremonttia ja usein tarjoavat vakuutukset aiempaa edullisemmin. Vahingon sattuessa myös vakuutusyhtiön myöntämät korvaukset ovat korkeammat, mikäli taloon on tehty putkiremontti.

 

Asutko talossa, jossa putkiremontti on ajankohtainen?

Lapissa omakotitalokanta on siinä iässä, että käyttövesiremontti olisi pitänyt jo tehdä. 1940–1980-luvuilla rakennetuissa taloissa putket ovat yleensä rautaa tai kuparia, jotka syöpyvät vuosikymmenten saatossa.

Vanhat metalliputket on usein asennettu rakenteiden sisään, jolloin vuodon huomaaminen saattaa kestää vaarallisen kauan. Kosteus- ja vesivahingot ovat kodin rakenteiden lisäksi haitallisia myös terveydelle, sillä korjaamattoman vesivahingon seurauksena syntyy usein myös sisäilmaongelmia.

 

PYYDÄ MAKSUTON KUNTOTARKASTUS JA KUSTANNUSARVIO

Vesianttilan ammattilaisilla on vuosikymmenten kokemus lämmityslaitteista ja -järjestelmistä – kartoitamme mielellämme remontin tarpeen sinunkin kodissasi. Maksuttoman kuntotarkastuksen aikana asiantuntijamme kertoo, millaisia mahdollisia riskejä kotisi lämmitysjärjestelmään liittyy ja kuinka mahdolliset ongelmat voidaan ehkäistä edullisimmin.

TILAA MAKSUTON KUSTANNUSARVIO

 

 

Omakotitalon putkiremontti kestää vain pari päivää

Käyttövesiremontti kuuluu omakotitalon huoltotöihin, eikä sen tekemistä kannata viivyttää – nykypäivänä sen helppous ja vaivattomuus yllättävät usein omakotitaloasujat. Näkyviin jäävä komposiittiputki on nopea asentaa: koko putkiremontti kestää vain kahdesta kolmeen (2–3) päivää, vedentulo on poikki vain muutaman tunnin ja talossa voi asua koko toimenpiteen ajan. Putkiremontteja voi tehdä ympäri vuoden.

 

Käyttövesiremontti on tärkeä vakuutusturvan kannalta

Useimmat vakuutusyhtiöt korvaavat vesivahingon vain, jos se on ollut odottamaton ja äkillinen. Huoltamaton putkisto saattaa olla peruste korvauksen eväämiselle tai alhaiselle korvaukselle: mikäli remonttia ei ole tehty, putkivuotoa voidaan pitää odotettavissa olleena vahinkona.

 

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS

Kun teetät putkiremontin, olet oikeutettu saamaan verotuksessa kotitalousvähennyksen, jonka ansiosta saat huomattavia summia takaisin remontin työkustannuksista. Lue tarkemmin Verohallinnon sivuilta!

LUE LISÄÄ