Show menu

Tiesitkö, että Suomessa on yli 600 000 kotitaloutta, joissa kärsitään eriasteisista sisäilmaongelmista? Useimmissa tapauksissa ongelmat poistuvat, kun talon ilmanvaihto päivitetään nykyaikaiseksi uusimalla ilmanvaihtolaitteisto. Toimivan laitteiston huoltaminen ja säätäminen ovat myös tärkeitä sisäilman kannalta.

Kunnollinen ilmanvaihto parantaa sisäilman laatua ja nostaa kiinteistön arvoa

Ilmanvaihdon tärkein funktio on riittävän suuren ilmamäärän vaihtuminen huoneistossa. Myös kosteuden poisto on merkittävässä roolissa omakotitalon kunnon ja asukkaiden terveyden kannalta. Kun ilmanvaihto toimii kuten pitää, sisäilma on tasaisen laadukasta ja raikasta.

Ilmanvaihtokoneen uusiminen nostaa kiinteistön arvoa ja pidentää sen ikää. Tänä päivänä ilmanvaihto vaikuttaa oleellisesti myös energiatehokkuuteen. Lämmöntalteenotolla varustettu laitteisto säästää huomattavasti asumiskuluissa.

 

Mistä tiedät, onko aika uusia ilmanvaihtolaitteisto?

Merkkejä huonosta sisäilmasta voivat olla tunkkainen ilma aamulla makuuhuoneessa tai koko talossa kotiin palatessa. Vanhan talon haju ja huurtuvat ikkunat ovat myös yleisiä signaaleja. Asukkaiden jatkuva nuha ja nenän tukkoisuus voivat johtua huonosta sisäilmasta.

15 vuoden ikään ehtinyt ilmanvaihtolaitteisto on tekniikaltaan jo vanhentunut. Lapissakin monissa vanhoissa taloissa on vielä painovoimainen ilmanvaihto, joka ei välttämättä nykypäivänä enää riitä; taloja on lisäeristetty, tiivistetty, ikkunoita on vaihdettu ja kotitalouksien vedenkäyttö on lisääntynyt, jolloin kosteuden määrä sisätiloissa on kasvanut (esimerkiksi suihku, sisäsauna, pyykinpesu ja kuivaus).

Joistain taloista jopa puuttuvat kokonaan ulkoilmaa sisään tuovat korvausilmaventtiilit. Toisissa taas poistoilmaventtiilit eivät vedä tarpeeksi voimakkaasti.

 

PYYDÄ MAKSUTON KUNTOTARKASTUS JA KUSTANNUSARVIO

Vesianttilan ammattilaisilla on vuosikymmenten kokemus lämmityslaitteista ja -järjestelmistä – kartoitamme mielellämme remontin tarpeen sinunkin kodissasi. Maksuttoman kuntotarkastuksen aikana asiantuntijamme kertoo, millaisia mahdollisia riskejä kotisi lämmitysjärjestelmään liittyy ja kuinka mahdolliset ongelmat voidaan ehkäistä edullisimmin.

TILAA MAKSUTON KUSTANNUSARVIO

 

 

Älä unohda säännöllistä huoltoa, säätöä ja puhdistusta

Vaikka ilmanvaihtojärjestelmä toimisikin moitteettomasti, tulee suodattimet vaihtaa säännöllisesti ja kanavat nuohota keskimäärin viiden (5) vuoden välein. Ellei ilmanvaihtokanavia huolleta riittävän usein, epäpuhtaudet saattavat alkaa kerätä homesientä kanavaan ja levittää sitä koko asuntoon.

Ilmanvaihtolaitteiston huolto ja säätö koskevat myös uudempia taloja. Laitteisto säädetään kohdilleen huollon yhteydessä, jolloin ilmanvaihdon tasapaino säilyy oikeana.

 

MUISTA KOTITALOUSVÄHENNYS

Kun teetät ilmanvaihtoremontin, huollon tai säädön, olet oikeutettu saamaan verotuksessa kotitalousvähennyksen, jonka ansiosta saat huomattavia summia takaisin työkustannuksista. Lue tarkemmin Verohallinnon sivuilta!

LUE LISÄÄ